פתח תפריט ניווט

קטגוריות ראשיות

מאז 1974
סניפים
089221664
gift card

 

 

 

אז איך בוחרים עגלה?

איכות ותקן עגלת תינוק – שלב ראשון
עגלות תינוק אשר מגיעות לישראל עוברות מסכת בדיקות במכון התקנים הישראלי, הללו מועברות לשיווק בחנויות מורד גילי’ס רק לאחר שעברו את כל הבדיקות בהצלחה ולפיכך מקבלות העגלות את תו התקן של מכון התקנים הישראלי.  להלן סרטון קצר המציג את אופי הבדיקות שמתבצעות לעגלות תינוק במכון התקנים הישראלי:

השלב השני הוא הגדרת הצרכים המבוססת על אורח החיים הייחודי שלכם:

• מי אתם? לכל זוג הורים צרכים ספציפיים ומאפיינים ספציפיים כמו סוג הרכב שבבעלותם, גובהם ומידת הכוח הפיזי שלהם, המבנה המשפחתי שלהם וכמובן גם התקציב שעומד לרשותם.

• איפה אתם גרים? באיזו קומה, האם יש מעלית, מה גודלה, האם אתם נוסעים רק ברכב או גם בתחבורה ציבורית.

• אילו תכונות נדרשות לכם מעגלת תינוקות? כיצד הייתם רוצים שהיא תשרת אתכם, ומהו סדר העדיפויות שלכם. לעיתים תכונה רצויה, כמו יכולת נסיעה בשטח (חוף ים, למשל), עלולה להתנגש בתכונה רצויה אחרת כמו הצורך בעגלה קלה.​​

חמשת השיקולים המובילים בבחירת העגלה

סקר שערך גוף הצרכנות הבריטי WHICH  חשף את השיקולים (או האילוצים) המובילים בעת רכישת העגלה. הסקר כלל יותר מ־900 בעלי עגלות.

1. קיפול ופתיחה
קיימים הבדלים תהומיים בין העגלות: יש עגלות תינוק שניתן לקפל ללא מאמץ ואפילו ביד אחת, ויש הדורשות פירוק מקדים של העריסה (אמבטיה) או של המושב כדי לקפלה בכמה שלבים.

2. יכולת ניהוג
להבדיל מנוחות הנסיעה, הנקבעת על פי טיב המתלים והגלגלים, ולהבדיל מיכולת העבירות, המושפעת מקוטרם של הגלגלים, יכולת הניהוג מושפעת ממבנה העגלה ומידית האחיזה. לדוגמה: שתי ידיות אחיזה יקשו בדרך כלל על היגוי ביד אחת כאשר היד האחרת אוחזת בילד אחר.

3. בטיחות
התקן מחייב שמושב העגלה יכלול רתמות בחמש נקודות: כתפיים, מותניים ומפשעה. עם זאת, העריסות כיום, שבעבר, לפני המצאת הסלקל, שימשו אביזר בטיחות ברכב, מיוצרות כיום גם ללא תקינה בטיחותית, ורובן ככולן אינן רותמות את התינוק. בהיעדר רתמה עלול התינוק ליפול החוצה במקרה של התהפכות העגלה.

4. משקל עצמי
משקלן של עגלות לתינוק המתאימות מגיל לידה נע בין חמישה ל־15 קילוגרמים ויותר, אך הנתונים שמפורסמים באתרים או נמסרים לכם בחנויות, לא תמיד מדויקים.

5. מחיר
יכול להיות שכמו הורים רבים, גם אתם חושבים שלילד שלכם מגיע הטוב ביותר, כאשר “טוב” מתורגם לא פעם ל"מחיר". אבל לעיתים עגלות יוקרה מקבלות ציון בינוני בלבד במבחנים השוואתיים מקיפים, ואילו עגלות זולות יחסית כובשות את הצמרת – גם כאשר המחיר אינו משוקלל בציון.

טיולון: בין אם מדובר בעגלת תינוק ממשפחת החצי-משולבות ובין אם מדובר בעגלת תינוק ממשפחת המשולבות בחירת הטיולון לרוב תהיה ע"פ זוויות ומצבי השכיבה / ישיבה של הטיולון וע"פ אופי חיבורו לשלדת העגלה עם ו/או נגד כיוון הנסיעה.  רבים יאמרו כי חשיבות הסעת התינוק בחודשיו הראשונים היא נגד כיוון הנסיעה ע"מ שהורה יוכל לראות בכל רגע נתון את התינוק מפאת בטיחות (נשימה וכו’). מעבר לכך, זוויות השכיבה / ישיבה לרוב יהיו 175 מעלות עד ישיבה כמעט מלאה.   טיולון אשר יכיל מערכת ריפודים איכותית ונוחה עשויה מבד להבדיל מסקוץ’ / ניילון יטיבו עם ההחלטה לטובת מניעת הזעת יתר של התינוק בתקופת הקיץ, לפיכך גם חשובה הבחירה של צילון / גגון מרווח אשר מסנן קרינת שמש UV מחד ומאפשר פתחי אוורור מעל / מצידי הצילון מאידך.  פרמטר נוסף הוא הפגוש הקדמי אשר מאפיין חלק מהטיולונים הנמכרים כיום, פגוש זה לא מהווה התקן בטיחותי המונע החלקת התינוק מהעגלה החוצה, לטובת כך קיימת מערכת חגירה המונה 5 עגינות חגירה (תקן מכון התקנים הישראלי).

עגלות תינוק – משפחות וסוגים
באופן כללי ניתן לשייך כל עגלה למשפחת עגלות תינוק בעלת מאפיינים זהים כמו לדוגמה עגלות מודולאריות אשר כוללות בין היתר אמבטיות עריסה מרווחות המיועדות לשימוש החל מגיל לידה ועד גיל 3-6 חודשים בממוצע, אמבטיות אלה מאופיינות בשכיבה מלאה 180 מעלות וניתן להשכיב בהם את התינוק גם על הבטן ולא רק על הגב, דבר שתורם רבות להתפתחות השכמות והצוואר של התינוק, לרוב אמבטיות מעין אלה ישקלו בממוצע 4-6 קילו ויחוברו ישירות / באמצעות מתאמים ייחודיים לשלדת העגלה.

משפחת עגלות מודולאריות כוללת גם טיולון אשר ניתן להרכיבו עם / נגד כיוון התנועה על גבי שלדת העגלה, טיולונים מעין אלה משמשים את ילדינו החל מגיל 3-6 חודשים ועד גיל שנתיים וחצי בממוצע ולכן חשיבות בחירת טיולון בחבילת המודולאר חשובה מאין כמותה היות וקדנצית השימוש במוצר זה ארוך ושימושי מאוד. מרבית הטיולונים מאופיינים ביכולת קיפול נוחה ופרקטית (תצורת “מזוודה” או תצורת “מטרייה”), 3 מצבי ישיבה / שכיבה החל מזוית של 165-175 מעלות, צילון מתכוונן, פגוש קדמי, מסד רגליים ועוד. באותה משפחת עגלות זו לרוב קיים  גם סלקל אשר מהווה התקן בטיחותי ומחייב לתינוק בעת שהייתו נסיעה ברכב, על כך ניתן לקרוא במאמר נוסף שלנו הדן בנושא “איך לבחור סלקל לתינוק ?”.    לעיתים נקבל במסגרת חבילת המודולאר גם תיק לעגלת תינוק התואם לצבעי העגלה. עגלת תינוק מודולארית לדוגמה המכילה אמבטיית עריסה, טיולון, סלקל לרכב, תיק נשיאה.

לעיתים תיקרא משפחת העגלות המודולאריות גם משפחת עגלות תינוק משולבות שכן הן משלבות לרוב שלדה איכותית, אמבטיית עריסה מרווחת, טיולון המתחבר לשלדת העגלה ולאו דווקא יחד עם סלקל ותיק תואם.
משפחה נוספת של עגלות לתינוקות היא משפחת עגלות חצי משולבות אשר מאופיינת במוצר אחד אשר משלב הן את השכיבה הכמעט מלאה לרוב 175 מעלות המיועדת לגיל לידה יחד עם מצבי ישיבה נוספים המשמשים את הילד/ה עד גיל שנתיים וחצי בממוצע.

עגלות תינוק חצי משולבות ברובן ניתן יהיה לחבר את הטיולון עם כיוון התנועה, אך יחד עם זאת קיימות עגלות אשר ניתן לפרק ולחבר את הטיולון גם נגד כיוון התנועה כשפני התינוק מול ההורה המסיע.  יש לשים לב כי ברכישת עגלת תינוק ממשפחת חצי המשולבות אנו מוותרים למעשה על אמבטיית העריסה אשר מאפשרת לתינוק לשכב על הבטן מבלי להיות חגור אולם מצד שני אנו מרוויחים פרקטיות של שימוש ותפעול יומיומי ואחסון עתידי של המוצר.
לעיתים קרובות נוכל לרכוש סלקל בטיחותי לרכב, לאו דווקא מאותה חברה/מותג של העגלה אשר יוכל להיות מורכב על גבי שלדת העגלה המשולבת באמצעות מתאמים ייחודיים אולם מומלץ להימנע משימוש יומיומי ורציף בסלקל באמצעות חיבורו לעגלה משום שאנו מרעים את תנוחת הגב התחתון ועמוד השדרה של תינוקנו. למען הסר ספק – בעת נסיעה ברכב חובה וחשוב מאוד לחגור את התינוק בהתקן בטיחות (סלקל / מושב בטיחות המתאים לגילו, משקלו וגובהו של התינוק).  דוגמה לעגלת תינוק חצי-משולבת אשר מכילה מוצר אחד בשלושה מצבי שכיבה / ישיבה:

 בואו נתחיל במסע המיפוי של העגלה הטובה ביותר עבורנו…

המותג / החברה: תמיד כדאי שלחברה יהיה “אבא-אמא”, וותק רב שנים, ניסיון, כתב אחריות מסודר, מחלקת שירות ותיקונים, מוקד טלפוני וכדומה.  הללו יעידו על חברה שניתן לסמוך עליה במידה ומאוחר יותר ניתקל בתקלה כזו או אחרת במוצר שרכשנו, כמו גם קיום חלפים לאורך זמן.  יש להבדיל בין החברה המייצרת אשר לרוב ממוקמת במדינות אירופה / ארה"ב ולא בישראל לבין החברה המייבאת – אותו יבואן ספק אשר דואג למחסן החלפים, כתב האחריות והשירות השוטף אותו מעניקים ברחבי הארץ.  במידה של תקלה במוצר העגלה בכפוף לכתב האחריות תינתן ללקוח האופציה להעביר את המוצר לבדיקה / תיקון במחסני היבואן או להעבירו באמצעות סניפי רשת מורד גילי’ס, המוצר יישלח לבדיקה ולתיקון ויוחזר ללקוח כעבור כשבועיים בממוצע.  אם כן חשיבות החברה / הספק המייבא היא לא פחות מחשיבות החברה המייצרת ולשניהם מתווך – רשת מורד גיל’יס.

עגלת תינוק מימה MIMA בצבע חום

שלדת העגלה: כדאי שהשלדה תהיה עשויה מאלומיניום קל-משקל אל-חלד, פרמטר אשר ישפיע על תחזוקה עתידית של המוצר (מניעת חלודה) ושימוש בו ברבות השנים לילדים נוספים, קלות המוצר חשובה אם כי לא קריטית, דבר שישפיע על נוחות התפעול היומיומית כמו לדוגמה קיפול ואחסון העגלה בתא המטען ברכב. נהוג לומר כי משקל העגלה בכללותה (שלדה וטיולון מורכב) לא יעלה על 10 קילו, משקל שנחשב לסביר במיוחד.
מעבר לשלדת העגלה חשיבות רבה לגלגלי העגלה, גלגלי גומי מוקצף ולא אוויר ימנעו מאיתנו מצבים לא נעימים של “פנצ’רים”. גלגלים גדולים ישפיעו על העבירות הקלה של העגלה בתנאי שטח דוגמת אספלט, כורכר, דשא, חול וכדומה. מערכת בולמים איכותית תשפיע על קפיציות העגלה במקרים של מדרכות ומהמורות במדרכה/כביש עד כדי ששלדת העגלה תספוג את מרבית “המכה” ולא גב התינוק.  ידית דחיפה של העגלה כדאי שתהיה ניתנת לכיוונון גובה בעיקר אם קיים פער גבהים בין האמא/אבא/סבתא/מטפלת וכדומה, פרמטר זה ישפיע על נוחות כל אחד מהמשתמשים. סל אכסון תחתון ככל שיהיה גדול ומרווח יותר כך נוכל ליהנות מאחסון רב יותר של פריטים בעת יציאתנו לטיול עם התינוק בעגלה.  שלדת העגלה יכולה להכיל מבנה גלגלים של תלת דהיינו גלגל אחד/כפול מקדימה ועוד שני גלגלים מאחורה או לחילופין יכולה להכיל מבנה גלגלים של 2 גלגלים קדמיים בודדים / כפולים ועוד 2 גלגלים אחוריים בודדים / כפולים, כמו כן גלגלי פלסטיק או גומי קשיח מוקצף ו/או גלגלים בגודל קטן / בינוני / גדול, כל אלה משפיעים בסופו של דבר על עבירות ואופי נסיעת העגלה במגוון תנאי שטח שונים, לעיתים נהוג לחשוב כי הדבר משפיע על יציבות העגלה (עגלת תלת פחות יציבה מעגלת 4 גלגלים) אולם אין לכך עדויות ממשיות מהשטח.

אמבטיית עריסה: ניתן לומר בשורה אחת כי יתרונה של אמבטיית העריסה הוא באופציה הניתנת להשכבת התינוק/ת על בטנו, דבר שתורם רבות להתפתחות השכמות וצוואר התינוק ומאידך החסרון הוא הסירבול והמשקל הן בשימוש היומיומי (קיפול מחייב פירוק של העריסה מבעוד מועד) והן באחסון מאוחר יותר של המוצר (אם כי קיימות כיום אמבטיות הניתנות לקיפול דק במיוחד). למעשה במקרה זה אנו נבחר בין נוחות שלנו כהורים לבין נוחות כזו או אחרת של התינוק, אם כי נוחות התינוק בעגלה חצי משולבת (ללא אמבטיית עריסה) תהיה תלויה גם בפרמטרים נוספים של סוג מערכת הבדים (סקוץ’ / בד), פתחי אוורור בצילון העליון, ריפודית נוחה לעגלה וכדומה.

טיולון: בין אם מדובר בעגלת תינוק ממשפחת החצי-משולבות ובין אם מדובר בעגלת תינוק ממשפחת המשולבות בחירת הטיולון לרוב תהיה ע"פ זוויות ומצבי השכיבה / ישיבה של הטיולון וע"פ אופי חיבורו לשלדת העגלה עם ו/או נגד כיוון הנסיעה.  רבים יאמרו כי חשיבות הסעת התינוק בחודשיו הראשונים היא נגד כיוון הנסיעה ע"מ שהורה יוכל לראות בכל רגע נתון את התינוק מפאת בטיחות (נשימה וכו’). מעבר לכך, זוויות השכיבה / ישיבה לרוב יהיו 175 מעלות עד ישיבה כמעט מלאה.   טיולון אשר יכיל מערכת ריפודים איכותית ונוחה עשויה מבד להבדיל מסקוץ’ / ניילון יטיבו עם ההחלטה לטובת מניעת הזעת יתר של התינוק בתקופת הקיץ, לפיכך גם חשובה הבחירה של צילון / גגון מרווח אשר מסנן קרינת שמש UV מחד ומאפשר פתחי אוורור מעל / מצידי הצילון מאידך.  פרמטר נוסף הוא הפגוש הקדמי אשר מאפיין חלק מהטיולונים הנמכרים כיום, פגוש זה לא מהווה התקן בטיחותי המונע החלקת התינוק מהעגלה החוצה, לטובת כך קיימת מערכת חגירה המונה 5 עגינות חגירה (תקן מכון התקנים הישראלי).

 

no-lazy